BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

vesti iz Rumunije

Rumunski haker najbolji na prijemnom ispitu

Gabrijel Bogdan Jonesku, koji zbog informatičke prevare služi trogodišnju kaznu u italijanskom zatvoru Komo, zauzeo je prvo mesto na prijemnom ispitu na Fakultetu informatičkih tehnologija u Milanu.


Mladi Rumun, koji služi kaznu u zatvoru Komo u Lombardiji, dobio je dozvolu da uz pratnju čuvara napusti zatvor na tri sata, kako bi učestvovao na prijemnom ispitu na Milanskom univerzitetu, prenose italijanski mediji.

Gabrijel je završio prijemni ispit za jedan sat i dvadeset minuta i zauzeo prvo mesto na listi kandidata za Fakultet informatičkih tehnologija u Milanu.

Odmah nakon tog uspeha, za mladog Gabrijela zainteresovala se jedna od najznačajnijih italijanskih firmi koja se bavi informatikom "IT", sa kojom je nadareni mladić potpisao ugovor, dok će se njegov advokat obratiti italijanskom predsedniku za pomilovanje.

Gabrijel Bogdan Jonesku je pobedio na mnogim matematičkim olimpijadama i na Balkanskoj olimpijadi u informatici.

Mladi informatičar je uhapšen prošle godine u rumunskom gradu Krajova, zajedno sa drugim hakerima zbog informatičke prevare na sajtu italijanske pošte.

Grupa hakera uspela je da ukrade od italijanske pošte 100.000 evra, kako je javila italijanska štampa.

Pjerpaolo Livio, Gabrijelov advokat tvrdi da je njegov klijent samo izradio program uz pomoć kojeg su hakeri upali na sajt italijanske pošte, za šta je dobio 5.000 evra.

0 коментара: