BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Usein Bolt


Neuhvatljiv.Nedostizan.Neponovljiv.Usein Bolt.Najbrzi covek na svetu.Njegovih 9,58,cini se ,niko osim njega nece moci da istrci.

Tek sto je napunio 16 godina Usein je vec skrenuo paznju svetske javnosti.Kada je na Panamerickim juniorskim igrama 2003. izjednacio svetski omladinski rekord na 200m- 20.13 novine su ga proglasile naslednikom Majkla Dzonsona.
Na rodnoj Jamajci su shvatili kakav dragulj imaju. Hauard Hamilton,visoki zvanicnik tadasnje vlade apelovao je na Atletsku aocijaciju Jamajke da zastiti mladica od pogubnog uticaja sredine.Bolt je najbolji sportista koji se ikada pojavio na nasem ostrvu -izjavio je Hamilton.

Boltu komad Berlinskog zida na poklon

Novi, trostruki šampion sveta, Jamajčanin Usein Bolt, dobio je na svečanoj ceremoniji deo Berlinskog zida.

Gradonačelnik Berlina, Klaus Voverajt, u nedelju je predstavio Boltu komad zida visok 3,6 metara, koji će uskoro biti isporučen u njegov trening kamp na Jamajci.

Na tom delu zida, koji je od 1961. do 1989. predstavljao granicu između zapadnog i istočnog Berlina, naslikan je Bolt u prirodnoj veličini, za vreme jedne od trka na Svetskom prvenstvu u atletici koje se završava u nedelju.

„Nikada neću zaboraviti Berlin”, izjavio je Bolt na ceremoniji.

Bolt je u obe discipline, 100 i 200 metara, pored osvojenih zlatnih medalja, postavio i nove svetske rekorde. Treću titulu osvojio je u okviru štafete 4x100 metara. (Beta)

0 коментара: