BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pastir u Rumuniji

Pastir na severoistoku Rumunije pronašao desetine fetusa i lobanja. Forenzičari kažu da potiču iz istraživačke laboratorije

GROPNITA - Rumunski pastir otkrio je u zabačenom šumskom predelu, blizu sela Gropnita na severoistoku Rumunije, na desetine ljudskih fetusa. Kako javljaju rumunske novinske agencije, preneraženi ovčar smesta je pozvao policiju.

Policijski inspektor Georgel Grumeza rekao je posle jezivog otkrića da se prema početnim saznanjima čini da su fetusi, njih oko osamdesetak, bili konzervirani u formalinu jer se sa mesta na kom su otkriveni nije širio stravičan miris crkotine.

Mediji navode da je dvadesetčetvorogodišnji pastir Gabrijel Avadaniji ispričao da je video leševe beba razbacane po zemlji, i nekoliko fetusa koji su bili zapakovani u plastične kese. U njihovoj neposrednoj blizini pastir je pronašao delove ljudskih lobanja.

Rumunski forenzičari koji su odmah izašli na lice mesta ispričali su da su fetusi bili dugački od 10 do 40 centimetara, i da su najverovatnije "u šumu dospeli iz istraživačke laboratorije koja se nalazi u blizini Gropnite".

Slično misle i u rumunskom Ministarstvu zdravlja. Oni zasada tvrde da se ne radi o nekom psihopati koji ubija trudnice i zakopava njihove fetuse u šumi, već da su najverovatnije radnici nekog od istraživačkih instituta možda slučajno uzrokovali kvar hladnjaka u kojima se čuvaju fetusi, pa su grešku pokušali da zataškaju zakopavanjem leševa u šumu.

Rumunsko državno tužilaštvo pokrenulo je istragu o celom slučaju i pretpostavlja se da će krivci za ovo stravično sakrivanje leševa uskoro biti pronađeni.

0 коментара: