BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Oko 2.000 Rumuna poseduje imovinu na Mesecu - tvrdi rumunski dnevnik „Adeverul”.

Prodaja imovine na Mesecu počela je pre 30 godina, a prvi čovek na svetu koji je postao vlasnik imovine na Mesecu i planeti Mars je Amerikanac Denis Houp.
Houp se pozvao na američko zakonodavstvo, prema kome svaki američki državljanin može biti vlasnik imovine, ukoliko ona nije tuđe vlasništvo i ako se niko ne usprotivi proceduri.
Nakon toga je vlasnik Meseca registrovao sve planete Sunčevog sistema na svoje ime, osnovao kompaniju „Mesečeva ambasada” i počeo prodaju imovine, uključući i planete do kojih nikada nije dospeo čovek.
Najbolju prodaju Houp je ipak postigao na Mesecu, jer trenutno oko šest miliona ljudi u svetu poseduje imovinu na ovom Zemljinom satelitu.
NASA traži vodu na Mesecu
U okviru istraživanja Meseca NASA planira da početkom naredne godine izvede udare po površini ovog satelita da bi posle izazivanja jake eksplozije proverila ima li na njemu vode.
Operacija traženja vode na Mesecu je neophodna radi plana NASA-e da kroz 12 godina ponovo pošalje posadu i počne pripremu za izgradnju baze na Mesecu za dalja kosmička istraživanja.
Naučnici veruju da u mesečevim kraterima postoji nakupljena smrznuta voda, koju su tamo donele komete i meteoriti, navodi agencija Itar Tas.
Početkom naredne godine NASA šalje ka Mesecu kosmički robot-istraživač i sa njim satelit za istraživanje prisustva vode. Gornji stepen rakete težak 2,3 tone, biće upravljen ka jednom od mesečevih kratera i udarom će izazvati jaku eksploziju.
Satelit bi trebalo da se odvoji od rakete devet časova pre udara tj. sasvim blizu površine Meseca tako da će, kako se očekuje, moći da pokupi neophodne podatke. (Tanjug)

0 коментара: