BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »


Spalio milion dolara da bi se zagrejao

Nekadašnji kolumbijski „kralj droge” Pablo Eskobar spalio je jedne noći dok je bio u bekstvu više od milion dolara u gotovini da bi zagrejao svoju promrzlu kćerku, izjavio je njegov sin kolumbijskom časopisu „Don Huan”.
Bivši vođa ozloglašenog Medeljinskog kartela je zapalio vatru uz pomoć gomileameričkih novčanica u planinskoj kući u kojoj se krio od vlasti.
Eskobarov sin koji je svoje ime Huan Pablo Eskobar promenio u Sebastijan Marokin i koji sada s porodicom živi u Argentini, kazao je da je njegov otac spalio novčanice kada je shvatio da se njegova kćerka Manuela smrzava i počinje da upada u stanje hipotermije.
On je rekao da je vatra potpaljena dolarima poslužila i za pripremanje hrane.
Marokin je naveo da je njegov otac, iz bezbednosnih razloga, selio svoju porodicu svakih 48 sati iz jedne u drugu od 15 kuća i stanova koje je posedovao u Medeljinu.
Imao je i svoje taksi preduzeće kako bi iz prve ruke saznao za dolazak stranaca u grad.
Otac im je čak stavljao poveze na oči kako ne bi znali kuda se kreću i gde se nalaze kuće u kojima su se krili u slučaju da budu uhvaćeni i mučeni.
Eskobar je ubijen u decembru 1993. u pokušaju da pobegne policiji.
Na vrhuncu moći 1989, zloglasni kriminalac nalazio se na sedmom mestu Forbsove liste najbogatijih ljudi na svetu sa imovinom koja se procenjivala na 18 milijardi dolara.

0 коментара: