BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

City Of Milan



Ovo je Milano.Milano je srce ekonomije i industrije u Italiji.On je centar mode,dizajna,sporta,umenosti,politke i mnogih drugih profitnih institucija u Italiji.
Milano mnogo vise od drugih gradova u Evropi diktira desavanja kod nas i u inostranstvu.Milano diktira i mnoga kulturna desavanja.To je grad u kome su zapocete mnoge reforme razni umetnicki pravci,tehnoloska otkrica,fasizam,diktatura,banke i menice,opera...sve nastale u Milanu ili u pokrajin Lombardiji.Fasizam je nastao u Milanu pre pocetka drugog svetskog rata i odrzao se do danas, pogotvo pored Duoma gde se obicno odrzavaju nacisticki skupovi.

Deo grada koji je na videu je sami centar Milana.To je podrucje pored Duoma(katolicka katedrala druga po velicini u svetu) gde se protezu neke od najbogatijih ulica na svetu Via Manzoni,Via Vittorio Emanuelle,Via della Spiga,Via Montenapoleone...
U okviru tih ulica koje su uglavnom zatvorene za saobracaj nalaze se najskuplje radnje i brendovi na svetu pocev od mode Trusardija,Kavaliija,Aramnija do sportske opreme prodavnica sa nakitom Svarovski,Tifani do prodavnica satova Djeger le Koultre,Pjaze,Patek Filip...
Tu se nalaze i galerije umetnickih slika,razne agencije...
Nedaleko od Duoma se nalazi i cuvena Skala najpoznatija opera koja je danas u privatnom vlasnistvu u gde se ulaznice za operu kupuju godisnje.
Mnogo toga ima da se vidi u Milanu posebno u njenom centru.

2 коментара:

Retka Zverka је рекао...

Mmmmm Milano... Kako to lepo zvuči. Volela bih da ga vidim in vivo. :-)

uncafediarte је рекао...

ovo su ti informacije iz prve ruke.hvala na poseti.