BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sinan SakicSinan Sakic, elektro-varilac iz Loznice, pevuseci je "zapao za usi" iskusnim autorima Radoju Mitrovicu Barajevcu, Draganu Aleksandricu i Midoragu z. Ilicu. Godine 1979. izdao je prve singl-ploce sa pesmama "Jedna tuga za dva druga" i "Kulu gradim", sto je bio pocetak koji obecava. Prvi album "Miko, druze moj" izazavao je interesovanje publike za ovog uvek nasmejanog pevaca u cijem se glasu osecao dar za vesele i optimisticne pesme. Godine 1982. PGP RTB objavio je album "Reci sve ?elje" sa kojim Sinan postaje jedan od tiraznih pevaca folka. Izbegavao je festivale folka koji mu nisu ni bili potrebni, jer je od samog starta imao uspeha u diskografiji i na estradi.

Sinan je poceo da ostvaruje svoje snove kada je poceo da saradjuje sa kompozitzorom Miodragom M. Ilicem, zvanim Milete Bas koji mu je napravio preko 100 pesama od kojih su mnoge postale evergrin nase narodne muzike. Pesmu "Ej, od kada sam se rodio" danas mnogi smatraju "kafanskom himnom". Ostace nezaboravne i pesme "Reci sve ?elje", "Pusti me da zivim", "Sudbina me na put salje", "Reci caso", "Zoko moja Zoko", "Sve je postalo pepeo i dim", "Casa po casa", "Pevaj mi o njoj", "Izadji na pet minuta", "Kraljica", "Svirajte, napravicu lom", "Nema para, nema srece", "Svi grese"...
Pevao je uspesne duete sa Draganom Mirkovic, Semsom Suljakovic, Kebom... Bio je na trijumfalnoj jugoslovenskoj turneji muzicke grupe "Juzni vetar" 1986. godine, gde je nastupao sa kolegama Miletom Kiticem, Semsom Suljakovic, Draganom Mirkovic i Kemalom Malovcicem, kao i vrhunskim muzicarima sastava Midoragom M. Ilicem (bas gitara), Savom Bojicem (solo gitara), Pericom Zdravkovicem (harmonika) i eks-rokerom Vladimirom Furdujem Furdom (bubnjevi). Sve je kulminiralo koncertom na beogradskom stadionu "Tasmajdan" pred rekordnih 18.000 posetilaca.
Punio je stadione i hale u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj... Koncertne rekorde postigao je u sarajevskoj "Zetri" gde ga je slusalo 15.000 posetilaca, u Tuzli (10.000 gledalaca), u Beogradu i sirom Nemacke, Austrije...
Za Sinana se može reci da je postao pravi estradni fenomen. On puni koncertne hale kao od sale, prodaje albume u brojnim tirazima, redja hitove, a opet mnogi ga ne prepoznaju kada prodje ulicama Beograda, jer se ne reklamira na tiraznim medijima i nema ga na naslovnim stranama novina. Izgleda da su njegovi hitovi bili uvek ispred margetinga. I pored brojnih kritika muzickih kriticara i prozivki da je "islamizovanim zvukom unistio sumadijski melos", Sinan je postao miljenik folkera. On traje i danas – ima odlicne tiraze i visoko se kotira na estradnoj sceni... Jedan je od onih koji traze i dobijaju vikend-honorare i od 15.000 maraka - sto je danas privilegija samo najuspesnijih pevaca!


Sinan je super,i tu nema dvojbe.

0 коментара: