BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Movie trailers 2010







Na netu sam nasao neke od SF trejlera koji ce pojaviti u 2010.godini.
Film Predators je rezirao Robert Rodrigez,a i ostali trejleri se cine obecavajucim blokbasterima.

Miami fishing tournament


29.aprila svake godine se odrzava ribarsko takmicenje u Majamiju pod nazivom Grove Slam.
Glavna nagrada na takmicenju je 15000$.
Oficijelni turnir pocinje kada okupljeni ribolovci kreni brodovima na otvoreno more, a pobednik je onaj sa najvecim ulovom.Mozda je jedan od najvecih turnira u sportskom ribolovu u svetu.

54


26.aprila 1977. - Otvorena je čuvena njujorška diskoteka "Studio 54". U ovu diskoteku svraćali su arapski prinčevi, princeza od Monaka, Vorhol, Truman i mnogi drugi pripadnici svetskog džet seta tog vremena.

Da Vinci



Na današnji dan, 26. april
1452. Rođen je italijanski slikar, vajar, pronalazač i naučnik Leonardo da Vinči. Njegovo najpoznatije slikarsko delo, čuvena "Mona Liza", izložena je u pariskom Luvru, a crteži i rukopisi čuvaju se u milanskoj biblioteci Ambrosiana, londonskom
Britanskom muzeju i Vindzoru.

Poklon poster


Na blogu uncafediarte je izasao prvi deo postera telenovele TRES MUJERES,za sve kolekcionare i hobiste.

EXTRA

The truth about VOJISLAV SESELJ

Kora od banane



Stari snimak u studiju gde je polivena casa vode na doktora Seselja.Provokacija je unapred smisljena kao odmazda Seselju.Iz snimka u studiju mnogo toga ostane nejasno.

Tomislav Colovic - Mali mrav

Hoces, hoces pogledaces

Partizan torta


Trojka u poslednjem minutu i pobeda Partizana sa kosem preko pola terena protiv Hrvata.Nisam gledao utakmicu ali prava prilika za slavlje.


Sladoled torta dekorisana motivom košarkaškog kluba "Partizan".

Sastojci za više od 10 porcija
14 jaja
28 kašika šećera
21 kašika brašna
1 l mleka,
5 vanilin šećera
1 maslac i
šlag

Priprema
14 belanaca, 14 kašika šećera, 14 kašika brašna umutiti i peći na tankim plehićima. Vrele korice preliti sa 2-3 kašike vrelog mleka. 14 žumanaca, 14 kašika šećera, 750 ml mleka, 7 kašike brašna i 5 vanil šećera, kuvati na pari dok se krem ne zgusne. U ohlađen krem dodati dobro umućen maslac i mutiti dok se masa ne sjedini.

Korice filovati kremom, a od gore ukrasiti po želji.
:)

"I was dreaming when I wrote this" --Prince's '1999'

Aliens


Vanzemaljci postoje samo su mnogo daleko!

Razdaljina među zvezdama u našoj galaksiji je enormna.

Moguce!

Happy birthday


Na danasnji dan 25.april 1940.godine rodjen je
Alfredo James Pacino,pod nadimkom Sonny jedan od najvecih glumaca u istoriji kinematografije.Rodjen je u Bronksu,NYC.Njegovu filmografiju ne treba posebno nabrajati.Dovoljno je pomenuti njegovu originalnost u filmskoj profesiji,njegovu dominaciju i inspiraciju za mnoge glumce i rezisere.Njegova posvecenost i konstantan rad stvorili su od njega pravu legendu holivudske industrije.

ninja history

Neki kazu da su nindze bile negativci a neki ne.
Nindze su nastale u 14.veku od strane japanskih ratnika kako bi se borili protiv samuraja.Nindze su razvili svoju borilacku vestinu i strategiju zvanu Ninjitsu koju su koristili da odbrane svoje selo od mnogo mocnijeg neprijatelja.Ninjutsu je najsmrtonosnija borilacka vestina.Njihove neprimetne taktike ratovanja su smatrane kukaviclukom u doba kada su nastale.

Stigao frizider


DOBRA FORA!

NEDA UKRADEN - BOLI,BOLI (dvd kvalitet)

Black Knight



come back here! i'll bite your legs off!

Momčilo Bajagić čita ''Crvenkapu''

Evo ti onih 100 eura sto sam ti duzan

Imam 100% vremena

Trajbeka film festival

Trajbeka je oblast na Menhetnu koja se granici sa rekom Hadson.To je jedna od najstarijih regija u Njujorku,koja je bogata u svojim znamenitostima.Trajbeka je skracenica od- TRIangle BElow Canal St.
Trajbeka je bila deo holandske kolonije i to je u stvari staro mesto za trgovinu.Kasnije su Englezi trazili da tu oblast(New Amsterdam)Holandjani predaju vojvodi od Jorka(Duke Of Jork)i na oblast Trajbeku je istaknuta egleska zastava.Razvitak regije Trajbeka se dovodi u vezi sa Njujorkom kao poslovnim centrom Amerike.Trajbeka je ujedno i naziv poznatog filmskog festvala kojeg je osnovao Robert De Niro.Trajbeka filmski festival se odrzava svake godine krajem aprila do pocetka maja.Mozda je prolece pravo vreme za posetu Njujorku.

Zezeljev most



Na danasnji 25.aprila 1999.godine Avijacija NATO srušila drumsko-železnički "Žeželjev most", već oštećen u tri napada prethodnih dana. Novi Sad tako ostao bez poslednjeg od tri mosta na Dunavu.

Galipolje



Na danasnji dan 25.aprila 1915.se održala bitka kod Galipolja na turskom poluostrvu Galipolje, kao jedna od važnih bitaka na ovom području u Prvom ratu.

Ujedinjene snage Britanskog carstva i Francuske su povele ovu bitku u nameri da zauzmu Istanbul, tj. Konstantinopolj, zapadno ime za osmanlijsku prestolnicu, i tako uspostave kontrolu nad strateški bitnim moreuzima Bosforom i Dardanelima. Pokušaj je bio neuspešan i u celoj bici poginulo je, kako se procenjuje, nekih 131.000 vojnika, dok je ranjeno 262.000.
Galipolje je ime istoimenog filma sa Mel Gibsonom u istoimenoj ulozi.
Jedan od najboljih filmova ratne tematike.Film pruza jednostavan scenario uz jake vizuelne poruke.Poruka je izrazito antiratna,a neke sekvence filma na momente cine film nadrealnim.
Film govori o perspektivnom atleticaru koji se na samom zavrsteku 1.svetskog rata zeli uclaniti u vojsku i otici na evropski front.Igrom slucaja upoznaje jednog drugog atleticara( Mel Gibson)koji po svaku cenu zeli da izbegne vojsku.
Na atletskim trkama u pustinjama Australije i on se nadje u vosci.
Obojica bivaju poslati na front u tursku gde ce videti da mesto u vojsci i nije tako zabavno kako se cinilo na prvi pogled.Galipolje je verovatno najpozatija bitka u kojoj su ucestvovali jedino dobrovoljci iz Australije i Novog Zelanda.
Izvrsna ekranizacija cuvene bitke reditelja Pitera Vira koji je stvorio mozda svoje najvece delo na celuloidnoj traci.

CECA RAZNATOVIC i OLIVER MANDIC Vreme za ljubav istice

OLIVER MANDIC-NIJE ZA NJU

Oliver Mandic - Cvecke i zloce originalna muzika iz filma Nacionalna klasa

World's Greatest Bartender - Las Vegas

The Beach Boys - Kokomo

Carlos Slim Helu

Carlos Slim Helu je postao No.1 na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu.
Prestigao je drugorankiranog Bil Gejtsa,i sada je vlasnik titule najbogatijeg covek meksikanac sa imovinom od 164 milijarde dolara.
Treci put u roku od tri godine svet ima najbogatijeg coveka na zemlji.

world festival april


U aprilu se odrzava svake godine svetski dan knjige(World Book Day).
Tacnije 23.april se proglasava svetskim danom knjige ,a ujedno je i datum kad su Sevantes i Sekspir umrli davne 1616.godine.
To je ujedno datum i rodjenja ili smrti mnogih istaknutih pisaca :Maurice Duron,Vladimir Nabokov,Josep Pla...
UNICEF je napravio prirodan izbor sto je 23.april obelezen kao dan knjiga i autora ,ohrabrujuci svakoga da istrazuje radost citanja.
Ideja je nastala u Kataloniji gde se na dan Svetog Georgija tradicionalno daje jedna ruza za svaku procitanu knjigu.


Na danasnji dan 23.aprila 1564.godine rodjen je Vilijam Sekspir,
centralna figura svekolike engleske književnosti i jedan od velikana svetske književnosti. Osim u plodnom dramskom stvaralaštvu, svoj genije Šekspir je ovaplotio i u sonetnoj formi: napisao je 154 soneta izuzetne književnoumetničke vrednosti. Širokoj čitalačkoj publici poznat je, ipak, prvenstveno po svojim dramskim ostvarenjima: komedijama ("San letnje noći", "Mletački trgovac", "Kako vam drago"...), tragedijama ("Hamlet", "Magbet", "Otelo", "Kralj Lir", "Romeo i Julija"...) i istorijskim dramama ("Ričard III", "Henri IV".

Drum Festival

Sweet Dreams (Are Made Of This)

Argentine Tango

You Promised Me / english version

Animation

fruit loops

Food fight



vote

rate

link this post,do something...

Epizoda 78

Aleks predlaze Pauli da zajedno odu u Toluku,kako bi bili blizu Marije Hose.Elena predlaze Mariji Hose da se zblizi sa Brunom,te da bude intina sa njim.Aleks saznaje da je Bruno umesan u otmicu Amrije Hosei da se nalazi u Toluki.Prica to svojoj majci i moli je da izmisli neki izgovor kako bi se on vratio u Meksiko.Paula izmislja da ima astmu i priblizava se svojoj sestri u kampu ,moli je da je otprati do kabine i kada ona to ucini,srece se sa Aleksom.Gledaju se zaljubljeno.

Epizoda 77

Sortilegio

Felipu zanima kako su prosli,Fernando i Aleks kazu da je to bez sumnje Marija Hose.Aleks je spreman da po svaku cenu vrati svoju suprugu,makar morao da je ukrade.Hernan dokazuje Alehandru da zena koju su pronasli nije Marija Hose.Aleks se susrece sa Marijom Hose i shvata da se ona ne seca proslosti,ali on ipka yeli da zivi blizu nje,kako bi je vratio sebi

Sortilegio

Epizoda 76
Aleks vidi Sandru i veruje da je to Marija Hose.Hernan,koji se tu zatekao,pregleda je i kaze da je njeno srce preslabo i da nema oziljak koji je imala Marija Hose,pa shvataju da to ipak nije Aleksova supruga .Fernando i Aleks iznajmljuju kamionet i idu na Sandrinu proslavu.Maskiraju se .Aleks je veoma tuzan kada vidi veoma srecnu i zadovoljnu Mariju Hose.

Sta ja znam?

Da li je Lusijana Lopilato,Mia iz serije Rebelde Way upravo pojela nesto kiselo,da li su joj novinari postavili tesko pitanje,poput-koji je atomski broj fosfora,ili nije bas odusevljena onim sto je videla ,nazalost ne mozemo da utvrdimo sa sigurnoscu.
ostace za nas vecita enigma ,ali beskrajno je zabavno videti javne licnosti u ovakvom izdanju.

Erik Elijas

Erik Elijas,Nikolas iz serije Oluja,godinama je kukao kako ne moze da nadje devojku koja mu odgovara i cini se na taj nacin dozvao jednu.Naime ,otkako se zblizio sa Karlom Huindi,ne odvaja se od nje ,a par planira da uskoro i zvanicno zapocne zivot pod istim krovom.

Stalno su zajedno.Ona je veoma pazljiva prema njemu,a i on njoj stalno kupuje cvece,divne poklone,veoma su srecni i zaista su divan par, rekao je jedan od najblizih prijatelja poznatog glumca.

Fernando Kolunga trazi surogat majku


Iako je Fernando Kolunga,Eduardo iz serije Ljubav je vecna ,zarobio i slomio srca mnogih pripadnica lepseg pola,cini se da ni jedna do sada nije uspela da osvoji njegovo.Svestan da mu godine prolaze,a vodjen jakom zeljom da se ostvari u ulozi roditelja,Fernando je nedavno prijateljima rekao da bi voleo da sto pre ima decu ,te ako uskoro ne nadje zenu koja bi mu odgovarala ,najverovatnje ce poput Rikija Martina naci surogat majku koja ce na svet donati njegovu bebu.,a potom je dati njemu.Naravno,ovu uslugu spreman je da debelo plati.Da nisu u pitanju samo dezinformacije,potvrdio je i sam glumac u intervju koji je nedavno dao za jedan meksicki magazin.

Under the bridge

There is inside you
all of the potential
to be whatever you want to be,
all of the energy
to do whatever you want to do.
Imagine yourself as you would like to be,
doing what you want to do,
and each day, take one step
towards your dream.
And though at times it may seem too
difficult to continue,
hold on to your dream.
One morning you will awake to find
that you are the person you dreamed of,
doing what you wanted to do,
simply because you had the courage
to believe in your potential
and to hold on to your dream.

Your Dimension Of Greatness

No one can know the potential,
Of a life that is committed to win;
With courage - the challenge it faces,
To achieve great success in the end!

So, explore the Dimension of Greatness,
And believe that the world CAN be won;
By a mind that is fully committed,
KNOWING the task can be done!

Your world has no place for the skeptic,
No room for the DOUBTER to stand;
To weaken your firm resolution
That you CAN EXCEL in this land!

We must have VISION TO SEE our potential,
And FAITH TO BELIEVE that we can;
Then COURAGE TO ACT with conviction,
To become what GOD MEANT us to be!

So, possess the strength and the courage,
To conquer WHATEVER you choose;
It's the person WHO NEVER GETS STARTED,
That is destined FOREVER to lose!

Dreams


Chase your dream

Balkan girl

garbage art girl


Under the sea


Napoleon with lover


Napoleon


Thinking underwater


Hello


Art of Lego




Na Menhetnu se nalazi umetnik koji po ceo dan sklapa lego kockice.
Njegova dela se prodaju po celom svetu i dostizu cenu od 10000 dolara.

cactus flower grow

flower grow

The gods must be crazy

Prva asocijacija na Afriku mi je upravo film Bogovi su pali na teme.Topla preporuka(stari film).
Busman u pustinji Kalahari susrece se sa tehnologijom po prvi put,u obliku boce od Koka Kole.
Ljudi u plemenu pocinju da se svadjaju oko pronadjene boce ,te se on odlucuje da vrati bocu bogovima.Odlucuje da ode na kraj svet i baci bocu Kole....

Jedan od najboljih filmova snimljenih u Africi.

Rog Afrike

Danas je padala kisa pa da napravim poredjenje.
Etiopija ili Rog Afrike je zemlja gde kisa u proseku ne pada 9 meseci i najsusnija je zemlja na svetu.Nema izlaz na more ,a 80% obradive povrsine navodnjava Nil,najveca reka u Africi.Osim za vreme drugog svetskog rata nikada nije bila evropska kolonija.
Etiopija je zajednica više naroda koji se razlikuju po jeziku i veri.
U gradovima zivi oko 16% stanovnistva,a najveci je glavni grad Adis Abeba sa 2,6 miliona.Na istoku uglavnom zive nomadi.
Od pocetka dvadesetog veka u Etiopiju dolaze evropski misionari iz Nemacke i sire protestantizam.Islam obuhvata oko trecinu populacije,a zastupljano je i hriscanstvo.

Kad sam pomenuo Etiopiju pomislio sam na film/ Bogovi su pali na teme /koji sam skoro gledao.nastavak sledi...

Clown fish


Underwater

Lady GaGa Official Music Video

Any Given Sunday



The match really ends when you give up

Lady Gaga music video

Antibi jaht show


Na Antibima se od 8. do 11.aprila svake godine odrzava Jaht Show.
Preko 150 izlagaca brodova i jahti sa limitom duzine 80m.
Antibi su najveca marina za jahte u Evropi!

De Niro art show


U aprilu se u Nici odrzava art show Roberta De Nira Seniora,oca Roberta De Nira.
De Niro je slikar koji slika pod uticajem francuskog slikara Matisa.De niru starijem nisu strani ni mediteranski pejzazi.
Inace sama izloba je predstavljena u Matisovom muzeju,jer je Matis ziveo pretezno u Nici i na ostrvu Majorka.

Mi pecado

Epizoda 55

Fidel ponovo trazi novac od Karmela ,koji odbija da mu da ,nakon cega mu ovaj preti.Lukresija prica Renati zasto je pristala da se uda za Karmela,objasnjava da nije zelela na taj nacin nju da povredi,vec da dobije novac koji joj je nepohodan da spase ocevo imanje.Renata joj govori da se tako prostituise.Rodolfo i otac Matijas posecuju Paulina,ali im Rosario ne dozvoljava da udju .Ipak ,kada Lukresija reaguje,oni ulaze kod Paulina,zbog cega je veoma srecan.

Mi pecado

Epizoda 54

Karmelo i Lukresija se ljube pred Hulijanom ,ona ga moli da je razume i da se udalji od nje .Rosario prebacuje Karmelu sto je pomogao Hulijanu da izadje iz zatvora .Huljan se napija ,a otac Matijas ga savetuje da se bori za zenu koju voli,ali je on odlucan da napusti selo i vise ne pati zbog Lukresije.Renata saznaje da ce se Karmelo i Lukresija vencati,besna je jer je ona zaljubljena u njega.

Mi pecado

Epaizoda 53

Lukresija ide u zatvor da se oprosti od Huljiana .On joj daje pismo u kom joj je napisao koliko je voli.Karmelo daje izjavu da Hulijan nije ubio njegovog oca i trazi da ga puste na slobodu , jer je Lukresija pristala na njegove uslove.Lukresija prica ocu Matijasu da ce se udati za Karmela kako bi spasla Huljana i svog oca ,jer njegov novac dobro doci na imanju.

Mi pecado

Epizoda 52
Hosue posecuje brata u zatvoru kako bi se pozdravili ,jer on odlazi u Tukstlu,gde ce poceti svoj preobrazaj.Rosario saznaje da je Paulino pronadjen bez svesti i doveden u bolnici,gde saznaju da je Paulino imao mozdani udar,te da mu je polovinua tela paralizovana.Asunsion preti da ce prijaviti Karmela zbog ubistva oca.

Mi pecado

Epizoda 51
Karmelo priznaje Lukresiji da ima dokaze da je Hulijan nevin ,te da ce ih predati vlastima ,ukoliko ona pristane da se uda za njega .Ona odbija .Paulino kaze Renati da mora da trazi posao .Fidel kaze Karmelu da zna da je on ubio svoga oca,ali a ne brine,jer ga nece prijaviti ukoliko mu ad novac.Rosario trazi pozajmicu,kako bi porodicu spasla propasti.

Mi pecado

Epizoda 50

Karmelo negira da je ubio oca.Teresa je neutesna ,trazi od brata da ga sahrane u selu,a ne uz njihovu majku.Renata i Rosario zajedno dolaze na sahranu.Hosue trazi Lukresiju,kako bi joj pravio drustvo.Trazi od nje oprostajni poljubac.Rodolfo posecuje advokata,ali ovaj ne zeli da mu pomogne ,jer je on Gabinov prijatelj ,pa smatra da bi pocinio izdaju ukoliko bi branio Huljana .

Mi pecado

Epizoda 49

Karmelo puca u svog oca i ostavlja ga bez svesti .Nekoliko minuta kasnije dolazi Hulijan,nista ne sluteci ,pita sta se dogodilo.ali ovaj ne stize da mu otkrije ko je pucao na njega, vec mu umire na rukama.On ,ocajan,trazi Lukresiju i svog oca kako bi im ispricao sta se dogodilo.Hulijan je priveden u stanicu kako bi dao izjavu on onom sto se dogodilo.Rosario obavestava policija da je Gabino preminuo.Teresa i Karmelo indentifikuju telo svoga oca.Nalaze Hulijanov medaljon medju dokazima sto ga automatski cini glavnim osumnjicenim.

Mi pecado

Epizoda 48
Rosario shvata da se Lukresija ponovo oglusila o njene naredbe.Hulijan iznajmljuje ocu sobu ,kako se ne bi vratio u kucu i naparavio sebi problem .Gabino se kaje sto se upustio u vezu sa Hustinom.Rosario trazi Gabina ,kako bi joj pomogao ,jer je on jedini koji moze da zadrzi njenu cerku i spreci je da pobegne sa Hulijanom.Huljan prebacuje majci sto Hosueu ne prizna istinu o njegovom ocu i o tome zasto je uvek pravila toliku razliku medju njima.

Mi pecado

Epizoda 47
Lukresija je tuzna jer ne moze da ide sa Hulijanom,kako su planirali ,jer nije dobar trenutak.Delfina kaze svom sinu Manuelu da je za njega najbloje da se udalji od Lukresije.Rodolfo je srecan sto se njegov odnos sa Paulinom donekle popravio.Takodje veoma je ponosan kada vidi da njegov sin Hosue napreduje i polako pocinje da hoda.Lukresija kaze Hulijanu da ne moze da ide sa njim.

Mi pecado

Epizoda 46
Rosario prebacuje Paulinu da je beskoristan,on priznaje da nije dobar muz i zatvara se u biblioteku,sa namerom da sam sebi skrati muke.Lukresija i Delfina su ocajne ,jer shvataju njegove namere i pokusavaju da mu spasu zivot.Hulijan nudi Blankiti pomoc pre nego sto ode iz sela ,obecava da ce joj pronaci posao ,otac Matijas je miran jer enjegova sestricina u dobrim rukama.Rosario ucenjuje Lukresiju da ce ostati sa njenim ocem ukoliko se ona uda za Gabina.

Mi pecado

Epizoda 45

Lukresija i Hulijan se jedno drugom zaklinju na vecnu ljubav ,odlucni da odu zajedno,u tajnosti.U bolnici Rodolfo trazi objasnjenje od Hustine o Gabinovoj poseti ,te kaze da je svakog dana sve sigurniji da su njih dvoje u vezi.Policajci posecuju Rosario ,kako bi je ispitali o napadu na Hulijana .Karmelo sa ocem razgovara o nasledstvu koje je njegova majka ostavila ,ali mu ovaj ironicno govori da ne ne nada da ce nesto dobiti.Rosario posecuje oca Matijasa i trazi od njega da ostane u selu.Rosario prebacuje Paulinu da ga mrzi i da bi vise volela da je on umro ,umesto njenog sina Cezara.