BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Muzej šala

Muzej šala u San Dijegu objavio je spisak 10 najboljih prvoaprilskih šala objavljenih u anglosaksonskoj štampi:

Godine 1957. BBC u jednoj emisiji objavljuje da su, zahvaljujući blagoj zimi i nestanku insekata koji napadaju špagete, švajcarski seljaci imali izuzetno dobru berbu špageta sa drveća na kojem rastu. Usledili su mnogobrojni telefonski pozivi zainteresovanih za uzgoj stabala koja daju špagete.
Godine 1985. sportski magazin "Sports ilustrejtid" (Sports Illustrated) objavljuje priču o igraču bejzbola koji je loptu bacio brzinom od 270 kilometara na sat. Tu veštinu je stekao vežbajući u jednom tibetanskom manastiru.
Godine 1962. �*vedska je imala samo jedan televizijski kanal koji je emitovao program u crno-beloj tehnici. Na dan 1. aprila, jedan tehničar se pojavio na ekranu i saopštio gledaocima da će program moći da vide u boji - ako ispred ekrana razvuku najlon čarapu.
Godine 1996. lanac restorana brze hrane "Tako Bel" (Taco Bell) saopštava da je od federalne vlade kupio čuveno zvono slobode (Liberty bell) iz Filadelfije, istorijski simbol američke nezavisnosti, i da će ga prekrstiti u Zvono Tako, što je izazvalo talas negodovanja.
Godine 1997. britanski list "Gardijan" (Guardian) objavljuje dodatak na sedam strana povodom desete godišnjice izmišljene ostrvske republike u Indijskom okeanu. Serija članaka opisuje kulturu i geografiju dva najvažnija ostrva zvana Gornja Rupa i Donja Rupa.
Godine 1992. američki državni radio najavljuje novu kandidaturu Ričarda Niksona za predsedničke izbore, pod motom: "Nisam učinio ništa loše i neću to ponoviti". Slogan je na radiju pročitao imitator.
Godine 1998. publikacija "Novi Meksikanci za nauku i razum" objavljuje vest da je država Alabama, posle referenduma, promenila vrednost broja Pi iz 3,14 u "biblijski broj 3,0".
Godine 1998. lanac restorana brze hrane "Burger King" objavljuje oglas u dnevniku "USA Today" da u ponudi ima i hamburger za levake, specijalno izmišljen za 32 miliona Amerikanaca koji se služe levom rukom. Lanac je kasnije saopštio da je dobio hiljade narudžbina.
Godine 1995. magazin "Diskaver" (Discover) saopštavao da je ugledni biolog Aprile Paco (ime je izraz "prvoaprilska šala" preveden na italijanski jezik) otkrio novu vrstu na Antarktiku: životinju čija se glava zagreva i razgrće led ogromnom brzinom, što je tehnika koju koristi da lovi pingvine. Godine 1976. britanski astronom Patrik Mur saopštava na radiju da će se 1. aprila u 9.47 sati, desiti izuzetan fenomen, pošto će Pluton zaći iza Jupitera. Nov poredak planeta smanjiće gravitaciju na Zemlji. Mur je još obavestio slušaoca da će, ako poskoče u odredjenom trenutku, imati osećaj da lebde. Stotine osoba se javilo radiju da je doživelo taj osećaj.

0 коментара: